Co média v týdnu 45/2019 dala

I tento týden se budeme věnovat hlavním českým týdeníkům. Tentokrát jsou jejich témata rozmanitá, máme tak co číst téměř ze všech rubrik.

Respekt nám přináší esej o situaci ve střední Evropě po třiceti letech. Bagdádí zemřel, ale Islámský stát stále žije. Změní se to? A Kellner koupil Novu, co s ní teď bude?

Vynálezce létajících strojů a renesanční malíř Leonardo da Vinci je podle časopisu Týden stále fascinující. K tématu demokracie, které je v těchto dnech v souvislosti s významnými výročími velmi probíráno, se v časopise vyjadřuje Jiří Kadeřávek, zakladatel Pirátů. A jestli jsou „biomatky“ opravdu světovým problémem, o tom nám poví ředitel porodnice v Podolí.

Týdeník Euro probírá peníze a zase peníze. Konkrétně dotace, podnikání a investice. Kupodivu také zabrousí do tématu Petrovy Novy. Marketing a Media cílí na marketéry a titulní strany se ujímá bývalý slovenský prezident Andrej Kiska, který vystoupil na Forum Media 2019. I MaM se věnuje oslavám třiceti let svobody a představuje akce, na které se Republika chystá.

Vlasta prozradí, jak je těžké skloubit práci a mateřství. Dozvíte se i jak se vypořádat s pubertální dcerou nebo si budete moct pochutnat na plněných kedlubnách, paprikách či lilcích.

Pokud trpíte nočními děsy, určitě si přečtěte Echo. Odborník se zde rozpovídá o našich temných můrách. Esej Martina Weisse rozebírá otázky ochrany osobnosti na sociálních sítích a Jiří Peňás se vydal do Slaného. Ekonom se v aktuálním čísle věnuje mzdám a nezaměstnanosti.

Reflex se zaměřil na oslavy 30. výročí svobody. Dozvíme se, co si dnes myslí listopadoví studenti a Bohumil Pečinka připomíná paradox dnešní doby: „Vládnou nám ti, kdo necinkali klíči.“

Přidat komentář